Morning star
Срещу тия думи на Писанието лъжеучението за прераждането лукаво ни нашепва: "Не бойте се! Не бързайте да се каете! Ако сега грешите, нищо още не е загубено. След смъртта си ще се превъплътите в ново тяло и тогава ще имате възможност да се поправяте. Сега си поживейте както ви е угодно! Пред вас лежи необозрима вечност, през която вие можете да се превъплъщавате безброй пъти! И все накрая ще стигнете до съвършенство!..."
Излъганите от лукавия християни се поддават на тези сатанински внушения, грешат, не се каят и след смъртта си се изправят не пред възможността за някакви нови превъплъщения, а пред Божия неумолим съд!
Св.Ап.Павел ни е открил това по най-недвусмислен начин, като пише под озарението на Св. Дух:
"На човеците е отредено да умрат един път, а след това – съд" (Евр. 9:27).
Тук особено е важен изразът "един път" (арах - гр.). Великият Апостол употребява този израз, за да обозначи и подчертае с него не само еднократността на човешкия живот на земята, но и неповторимостта на Христовата Голготска жертва
Теософи и окултисти искат да сближат своето лъжеучение с Христовото Евангелие, но те не доотчитат, че тяхната доктрина за превъплъщенията прави абсолютно излишна Голготската жертва на Христа! Щом човек може сам да изкупи греховете си, стига да има на разположение достатъчно много "животи", в такъв случай съвсем не му е нужен Христос. Отричането на Изкуплението пък обезсмисля християнството, защото Изкуплението е неговата ядка. Чрез злополучния си опит да омаловажи Христа и Неговото доброволно Голготско жертвоприношение теорията за преражданията издава демонично-богоборческата си същност. „
-----------------------------------------
Morning star Не само съм прочел много внимателно това което си цитирала."Доказателствата" които ти даващ от православния сайт аз прочетох преди да отворя темата, като ползвах този православен сайт като помощно средство...Прочети моето мнение отново и ще разбереш може би.Да се вярва на жертвата на Христа без да се вярва на себе си (на своя висш Аз) е също толкова опасно, колкото според този сайд да се вярва в прераждането.Аз съм казал, че пред нас НЕ "лежи необозрима вечност", а само още "една година".А за да се стигне до съвършенство, това не може да стане трупайки отрицателна карма. Не може да бъдеш спокоен да си поживееш както ти е угодно, ако знаеш, че си създаваш по-тежко бъдеще .Именно доктрината за жертвата на Христос води до това, давайки на хората "успокоение", че някой друг е поел кармическите им задължения, грешните са си грешни, но ако повярват, че са спасени чрез "жертва на праведен" -разбирай "първородно агне без недостатък" и се покаят всичко е наред, и тъй като според Ралица " Бог казва , че си: извратен, грешен, несъвършен и че всичките помисли на сърцето ти са САМО и единствено зло", остава една надежда -жертвата на праведен.За тази жертва писах.Тази жертва ни "наторява" с любов: "Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си."За преражданията в пеперудки, буболечки и др. няма да коментирам.Аз не съм писал такива неща. Ако някоя религия твърди това, не значи, че аз го поддържам Цитирам отново моето виждане какво става ако не вярваш в прераждането:
"Тези които не вярват, че има прераждане имат страха, че ще изтърват нещо в живота си (затова и са готови да убиват за да го запазят), че няма да има втори шанс, че може да останат неразбрани или да бъдат „прекарани” и други да вземат тяхното щастие. Това поражда конкуренцията между хората и влошава отношенията ни? От тук и мисленето на човека, неговите постъпки, и в края на краищата неговата философия на живота е - живота на земята има край и трябва да успеем да вземем от него всичко в максимална степен.
Тази философия на живота и определя поведението на човека, устремен към получаване на максималното от живота, изразяващо се в удовлетворяването на неговите материални желания до капка, до край.Христос е обещал, че всеки който го следва и се е отрекъл от всичко ще е осигорен."..:който да не получи многократно повече в сегашно време, а в идещия свят вечен живот"(Лука 18:30) Факт е, че не всички получават "многократно повече в сегашно време".Голяма част от най-верните му ученици умират в нищета и мъчения.Излъгал ли е Христос.Под "сегашно време" Той просто разбира периода на "това поколение" -всичките негови прераждания."
Това на което се опитваш да наблегнеш още е , че вярата в прераждането отрича необходимостта от Бог...Такова нещо няма.Сама казващ, че грехът е отделянето от Бог, а преражданията имат за цел сливане с божественото Преражданията при трупане на положителна карма водят до Бога. Ти сама го казваш: "Тогава духът ще се върне в изначално блажено състояние, но не като личност, а един вид слят, разтворен с божественото." А това, че " идеята , че всеки носи божествена частица в себе си, носи особена тръпка и поражда стаена гордост за божественост." се опитай да го обосновеш. Нима християните не се гордеят, че Христос е техен Господ и Бог? Да човек носи божествена частица в себе си. Без нея той не би живял...Аз лично се гордея, че тази частица (Духът) ме свързва с Бога (слят, разтворен в божественото), а не се гордея за това, че съм "личност"-его, която ще живее само веднъж и е ОТДЕЛЕНА от Бога.Не отговорих на твоите мнения, защото всъщност открих в тях много истина.Ти в много неща ме допълваш..Примерно това:
"Нека се опитаме да дадем и определение за грях. Грехът е преди всичко отделяне от Бог, желание за независимост от Него, а убииствата, кражбите , лъжите, прелюбодействата и прочие са само последици на това. Първия грях във вселената не беше убииство, не беше и лъжа. Първия грях се изразяваше в желание за отделяне от Животодателя, следвано от себелюбие, гордост и амбиция за власт."
Вярата в прераждането обезмисля Христовите обещания за Възкресение. В светлината на прераждането, Възкресението губи своето уникално съдържание, като абсолютна и окончателна победа над смъртта и като наградата, която Бог е обещал на верните Му.
Аз от самото начало се опитвам да обясня, че двете неща не си противоречат, а е допълват. Възкресението е след определен брой прераждания. То е възможно, само за този който е дал плод. ". А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност,. кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон."
За този който е дал плод, преражданията не са били напразни..Замислете се отново над притчата, която съм дал за пример.А тези, които вярват в преражданията също признават своето грешно, нисшо естество. Нали именно това осъзнаване ги води към по-правилен живот.
Христос е готов да започне да работи веднага върху нас, стига ние да му позволим това.
Това може да стане, само ако се отречем от себе си.Това го знаете. Отричайки се от себе си, ние вече не сме "личност отделена от Бога живееща един свой живот", а Дух слят с Първоисточника-Животодателя.
Този Дух, това Христово съзнание, ще ни води към правилно мислене и действия създаващи положителна карма, водеща до край на преражданията и последвало Възкресение-Възнесение.
Аз винаги се стремя да се огранича от егото си. Но тогава трябва да спра да пиша. И много пъти спирам, но за да изясня нещата почвам отново...Знаете ли каква борба ми струва да пиша тук. Все се заричам да е за последно...