Go to footer

Пропусни

Прераждане и Карма

Други теми от живота :family:

Re: Прераждане и Карма

Мнениеот Рут » 07 Мар 2010 10:15

Ама не иде въпрос за "абсолютизирането на истините", а за това, че истината е абсолют. Истината Е и Е, независимо от мнението на кой да е човек за нея.Както и Чими спомена, няма как да има две истини за едно и също нещо. Или едното е истина, или другото. Кое човек ще приеме да е истина от тях...е тъкмо въпрос на свободната му воля и разума му. Когато Бог ми казва, че Той е Истината, аз съм свободна...да Му повярвам, или да не Му. Когато Той ми казва: "Истина, истина ви казвам" (това е нещо като двойно "амин"), аз, по силата на свободната си воля и разума си, мога да реша дали да Му повярвам, или да не Му.
Възможно е да има хора, които "престават да мислят", ама...то и това си е по избор: одарени сме разум и правото да си го ползваме по предназначение, или да не го.
Оставам с впечатление, че ти говориш за някакво сляпо следване на доктрини (човешки), без да се обмислят ("духовно общество"), и имаш право, че такъв момент сигурно има при някои хора, но...аз не мисля, че е редно да бъдат подценявани (в случая) съфорумците. Все пак...Бог ни е предупредил да не ставаме роби на човеци, понеже...с цена сме били откупени.
И ни е казал, че тъкмо Истината ще ни направи свободни, препоръчвайки ни....да стоим твърдо в нея (Истината и свободата).
Библията и никъде не казва, че земята е плоска. Тоест...в случая не става въпрос за погрешна представа, основана на Библията. А отново за някакви изкривени човешки представи.
Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи...
Аватар
Рут
Твърдост
Твърдост

Регистриран: 31 Яну 2010

Мнениеот Чими » 07 Мар 2010 13:44

оценка: 1

григор - цитат:Тук съживен отново в тялото на Исус пределно ясно означава прероден или въплътен.

Нищо подобно.
Библията не е писана нито на английски, нито на български, за да правиш разбор на корена и морфемата на българските думи.
Думите "повдигнат от мъртвите" и "възкресен" означават едно и също нещо - съживяване на мъртъв човек в собственото му възстановено тяло. Разликата с частичните чудеса-възкресения и последното общо възкресение е само в естеството на възстановеното тяло, в първия случай то е същото тленно тяло, а във втория то е нетленно. Освен общото крайно възкресение, Бог извърши частични възкресения само за някои хора докато беше на земята, а и преди това в Стария завет.
Употребата и на двете думи описва едно и също действие - съживяване на мъртъв човек в собственото му тяло. И двете думи се упоотребяват като взаимно заменяеми и за частичните възкресения и за последното възкресение.

Въпреки, че не разбирам гръцки се постарах да извадя думите, употребени в някои стихове, които говорят за възкресението:

ηγερθη εκ νεκρων - повдигнат от мъртвите
νεκροι εγειρονται - мъртвите повдигнати

Употребено в стиховете, които описват мислите на народа, че Йоан или някой от пророците е възкръснал:
"А четверовластникът Ирод чу за всичко що ставало и беше в недоумение; защото някои казваха, че Иоан е възкръснал от мъртвите;
други пък, че Илия се е явил; а други, че един от старовременните пророци е възкръснал." Лука 9:7,8

Употребено за да опише възкресението на Христос:
Мат.28:6, Марко 16:6, Лука 24:6, 24:34, Йоан 2:22, Римл.4:25, 6:4

Употребено да опише възкресението в последния ден:
"Защото когато възкръснат от мъртвите, нито се женят нито се омъжват, но са като ангели на небесата." Марко 12:25

αναστασεως της εκ νεκρων - възкресението на мъртвите
αναστασις - възкресение

Употребено да опише възкресението в последния ден:
"а ония, които се удостоят да достигнат онзи свят и възкресението от мъртвите, нито се женят нито се омъжват." Лука 20:35
"Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение." Откр.20:5

Употребено да опише възкресението на Христос:
"И апостолите с голяма сила свидетелствуваха за възкресението на Господа Исуса; и голяма благодат почиваше над всички тях." Деян.4:33
"Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите? Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;"1Коринт.15:12,13
Също и Деяние 1:22, 2:31, 26:23, 1Петр.1:3, 3:21, Римл.1:4, 6:5, Фил.3:10,

Употребено да опише както частичните възкресения така и общото възкресение в края:
"Жени приемаха мъртвите си възкресени; а други бяха мъчени, защото, за да получат по-добро възкресение, те не приемаха да бъдат избавени." Евр.11:35

От стиховете се вижда, че и двата израза са употребени еднозначно за възкресението на Исус.
От стиховете се вижда, ча и двата израза са употребени за възкресението в последния ден.
От стиховете се вижда, че една и съща дума е употребена, за да опише и частичните и последното възкресение.

Сега, има ли нещо неясно до тук, че и двата израза се употребяват взаимно заменяемо и означават едно и също нещо - възкресение, съживяване на мъртва личност в собственото му тяло.

Ето малко и за плоската земя и четирите слона:

"Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци" Исая 40:22
"Той е, Който гради сферите Си на небето, И основава свода Си на земята; Който повиква морските води, И ги излива по лицето на земята; Иеова е името му." Амос 9:6
"И ето името, с което ще се нарича - Господ е наша правда."
Еремия 23:6

Чимиджимичамиджоми
Аватар
Чими
Проклетник
Проклетник

Регистриран: 14 Сеп 2002
Лична страница: Виж
Блог: Виж блога (4)
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден

Мнениеот григор » 07 Мар 2010 16:09

Сега, има ли нещо неясно до тук, че и двата израза се употребяват взаимно заменяемо и означават едно и също нещо - възкресение, съживяване на мъртва личност в собственото му тяло.

Само това не ми е ясно, че "възкресение" на Йоан живял докато е живял и дърволелеца Исус след това възкръсва в тялото на този дърводелец, а и пророка също.Това не са собствените им тела.Въпроса на Исус Христос "кой съм Аз?" (кой мислите, че е в моето тяло?) е зададен според тези разсъждения.
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Регистриран: 28 Юли 2009

Мнениеот Чими » 07 Мар 2010 20:32

Означава ли това, че вече си наясно, че думите "повдигнат от мъртвите" и "възкресен от мъртвите" означават едно и също нещо и то е възкресение на личността със собственото и тяло, както по времето на Исус, така и в края на времето?
"И ето името, с което ще се нарича - Господ е наша правда."
Еремия 23:6

Чимиджимичамиджоми
Аватар
Чими
Проклетник
Проклетник

Регистриран: 14 Сеп 2002
Лична страница: Виж
Блог: Виж блога (4)

Мнениеот Morning star » 07 Мар 2010 21:28

Григоре, питам се...прочете ли поне малко от всичко онова, което писах по темата? Питам понеже не видях от теб анализ на въпросите поставени там. Не видях и коментар на дълбоките вътрешни противоречия между източната теория за прераждането и акта на възкресението описан в Библията. Твърдиш, че четеш Библията и разсъждаваш по нея, но все още не виждам твоят анализ относно противоречията между прераждане и Библия, които изтъкнах в моите постинги. Говориш за прераждането като нещо отделно и едва ли не неангажиращо, но...забравяш да споменеш, че то си има дълбок смисъл за източните религии. Там прераждането си има точно определена цел, то не е случайно.
Знаеш ли каква е тя? Знаеш ли защо е необходимо прераждането? Защото според източните религии прераждането е необходимост, а не случйност, или е просто защото така... Аз вече писах за това...чудех се дали го знаеш, понеже не го коментираш. А е важно да се разбере каква е целта на прераждането, защото целта разкрива всичко...разкрива дали това учение е от Бога или не.
И само да вметна...твърде добре съм запозната с учението за пререждането, корените му, целите му и прочие. :)
Аватар
Morning star
Благоразумие
Благоразумие

Регистриран: 08 Фев 2010
Блог: Виж блога (5)

Мнениеот hard 2009 » 07 Мар 2010 22:49

григор - цитат:Например библията никъде не казва, че земята е кръгла. Абсолютната убеденост на ранните християни в това, че земята е плоска е довело до доста спорове и гонения..Тяхната абсолютна убеденост в това е пример за духовно високомерие...

Да имаш да вземаш. Примера ти е неточен.

Исая 40:22 Онзи, Който седи над кръга на земята,
пред Когото жителите й са като скакалци,
Който простира небето като завеса
и го разпъва като шатър за живеене,

Тук под кръг се няма впредвид точно окръжност, а кълбо, елипса, защото еврейската дума означава точно това. От къде на къде се досети за първите християни, па ги обвини в лъжа,та ги изкара едва ли не виновни за всичко по-нататък. Моля те НЕ им преписвай чужди грехове.
Пиша ви това поради тези, които желаят да ви заблудят;
http://www.vbox7.com/play:41a67ff6
Аватар
hard 2009
Любов
Любов

Регистриран: 21 Фев 2009
Блог: Виж блога (7)
име: Владимир
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: надявам се Удобрен от Бога !

Мнениеот hard 2009 » 07 Мар 2010 23:20

григор - цитат:Сам твърдиш, а и аз считам така, че "възкресението"( аз смятам, че възнесение е най-правилната дума в случая) става в края на исторята на земята, при Второто пришествие, то не става ежедневно или ведната след смъртта

Щом размишляваш над Библията най-простото доказателство за една душа в едно тяло е може би 1 Кор.15 глава. И това са все известни стихове на почти всеки християнин.

Ако само в този живот се надяваме на Христос, то от всички човеци ние сме най-много за съжаление.Но сега Христос е бил възкресен, първият плод от починалите.Понеже както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.Защото както в Адам всички умират, така и в Христос всички ще живеят.Но всеки на своя ред: Христос - първият плод, после, при пришествието на Христос, тези, които са Негови.......Не се заблуждавайте. "Лошите другари покваряват добрите нрави."Отрезвете се, за да живеете според правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да се засрамите.Но някой ще каже: Как се възкресяват мъртвите? И с какво тяло ще дойдат?Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще поникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго; но Бог му дава тяло, каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. Всяка плът не е еднаква; една е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.Има и небесни тела, и земни тела; друга е обаче славата на небесните, а друга на земните.Един е блясъкът на слънцето, друг е блясъкът на луната и друг е блясъкът на звездите; а и звезда от звезда се различава по блясък. Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. Така е и писано: "Първият човек Адам стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.Обаче не е първо духовното, а одушевеното и после духовното.Първият човек е от земята - от пръст; вторият човек е от небето. Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните. И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния. А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Ако човешката душа се преражда,то при пришествието на Христа в кое тяло ще се облече накрая, след като Бог дава собствените ни тела,но вече НЕтленни !!!

Всъщност аз бих искал да изесним понятието душа. Доколко това понятие е свързано за тебе с личността? За мене душа означава ум,чуства и воля.
Пиша ви това поради тези, които желаят да ви заблудят;
http://www.vbox7.com/play:41a67ff6
Аватар
hard 2009
Любов
Любов

Регистриран: 21 Фев 2009
име: Владимир
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: надявам се Удобрен от Бога !

Мнениеот григор » 11 Мар 2010 17:00

Morning star

Срещу тия думи на Писанието лъжеучението за прераждането лукаво ни нашепва: "Не бойте се! Не бързайте да се каете! Ако сега грешите, нищо още не е загубено. След смъртта си ще се превъплътите в ново тяло и тогава ще имате възможност да се поправяте. Сега си поживейте както ви е угодно! Пред вас лежи необозрима вечност, през която вие можете да се превъплъщавате безброй пъти! И все накрая ще стигнете до съвършенство!..."

Излъганите от лукавия християни се поддават на тези сатанински внушения, грешат, не се каят и след смъртта си се изправят не пред възможността за някакви нови превъплъщения, а пред Божия неумолим съд!
Св.Ап.Павел ни е открил това по най-недвусмислен начин, като пише под озарението на Св. Дух:
"На човеците е отредено да умрат един път, а след това – съд" (Евр. 9:27).
Тук особено е важен изразът "един път" (арах - гр.). Великият Апостол употребява този израз, за да обозначи и подчертае с него не само еднократността на човешкия живот на земята, но и неповторимостта на Христовата Голготска жертва

Теософи и окултисти искат да сближат своето лъжеучение с Христовото Евангелие, но те не доотчитат, че тяхната доктрина за превъплъщенията прави абсолютно излишна Голготската жертва на Христа! Щом човек може сам да изкупи греховете си, стига да има на разположение достатъчно много "животи", в такъв случай съвсем не му е нужен Христос. Отричането на Изкуплението пък обезсмисля християнството, защото Изкуплението е неговата ядка. Чрез злополучния си опит да омаловажи Христа и Неговото доброволно Голготско жертвоприношение теорията за преражданията издава демонично-богоборческата си същност. „

-----------------------------------------
Morning star Не само съм прочел много внимателно това което си цитирала."Доказателствата" които ти даващ от православния сайт аз прочетох преди да отворя темата, като ползвах този православен сайт като помощно средство...Прочети моето мнение отново и ще разбереш може би.Да се вярва на жертвата на Христа без да се вярва на себе си (на своя висш Аз) е също толкова опасно, колкото според този сайд да се вярва в прераждането.Аз съм казал, че пред нас НЕ "лежи необозрима вечност", а само още "една година".А за да се стигне до съвършенство, това не може да стане трупайки отрицателна карма. Не може да бъдеш спокоен да си поживееш както ти е угодно, ако знаеш, че си създаваш по-тежко бъдеще .Именно доктрината за жертвата на Христос води до това, давайки на хората "успокоение", че някой друг е поел кармическите им задължения, грешните са си грешни, но ако повярват, че са спасени чрез "жертва на праведен" -разбирай "първородно агне без недостатък" и се покаят всичко е наред, и тъй като според Ралица " Бог казва , че си: извратен, грешен, несъвършен и че всичките помисли на сърцето ти са САМО и единствено зло", остава една надежда -жертвата на праведен.За тази жертва писах.Тази жертва ни "наторява" с любов: "Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си."За преражданията в пеперудки, буболечки и др. няма да коментирам.Аз не съм писал такива неща. Ако някоя религия твърди това, не значи, че аз го поддържам Цитирам отново моето виждане какво става ако не вярваш в прераждането:
"Тези които не вярват, че има прераждане имат страха, че ще изтърват нещо в живота си (затова и са готови да убиват за да го запазят), че няма да има втори шанс, че може да останат неразбрани или да бъдат „прекарани” и други да вземат тяхното щастие. Това поражда конкуренцията между хората и влошава отношенията ни? От тук и мисленето на човека, неговите постъпки, и в края на краищата неговата философия на живота е - живота на земята има край и трябва да успеем да вземем от него всичко в максимална степен.
Тази философия на живота и определя поведението на човека, устремен към получаване на максималното от живота, изразяващо се в удовлетворяването на неговите материални желания до капка, до край.Христос е обещал, че всеки който го следва и се е отрекъл от всичко ще е осигорен."..:който да не получи многократно повече в сегашно време, а в идещия свят вечен живот"(Лука 18:30) Факт е, че не всички получават "многократно повече в сегашно време".Голяма част от най-верните му ученици умират в нищета и мъчения.Излъгал ли е Христос.Под "сегашно време" Той просто разбира периода на "това поколение" -всичките негови прераждания."

Това на което се опитваш да наблегнеш още е , че вярата в прераждането отрича необходимостта от Бог...Такова нещо няма.Сама казващ, че грехът е отделянето от Бог, а преражданията имат за цел сливане с божественото Преражданията при трупане на положителна карма водят до Бога. Ти сама го казваш: "Тогава духът ще се върне в изначално блажено състояние, но не като личност, а един вид слят, разтворен с божественото." А това, че " идеята , че всеки носи божествена частица в себе си, носи особена тръпка и поражда стаена гордост за божественост." се опитай да го обосновеш. Нима християните не се гордеят, че Христос е техен Господ и Бог? Да човек носи божествена частица в себе си. Без нея той не би живял...Аз лично се гордея, че тази частица (Духът) ме свързва с Бога (слят, разтворен в божественото), а не се гордея за това, че съм "личност"-его, която ще живее само веднъж и е ОТДЕЛЕНА от Бога.Не отговорих на твоите мнения, защото всъщност открих в тях много истина.Ти в много неща ме допълваш..Примерно това:
"Нека се опитаме да дадем и определение за грях. Грехът е преди всичко отделяне от Бог, желание за независимост от Него, а убииствата, кражбите , лъжите, прелюбодействата и прочие са само последици на това. Първия грях във вселената не беше убииство, не беше и лъжа. Първия грях се изразяваше в желание за отделяне от Животодателя, следвано от себелюбие, гордост и амбиция за власт."

Вярата в прераждането обезмисля Христовите обещания за Възкресение. В светлината на прераждането, Възкресението губи своето уникално съдържание, като абсолютна и окончателна победа над смъртта и като наградата, която Бог е обещал на верните Му.

Аз от самото начало се опитвам да обясня, че двете неща не си противоречат, а е допълват. Възкресението е след определен брой прераждания. То е възможно, само за този който е дал плод. ". А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност,. кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон."

За този който е дал плод, преражданията не са били напразни..Замислете се отново над притчата, която съм дал за пример.А тези, които вярват в преражданията също признават своето грешно, нисшо естество. Нали именно това осъзнаване ги води към по-правилен живот.

Христос е готов да започне да работи веднага върху нас, стига ние да му позволим това.

Това може да стане, само ако се отречем от себе си.Това го знаете. Отричайки се от себе си, ние вече не сме "личност отделена от Бога живееща един свой живот", а Дух слят с Първоисточника-Животодателя.
Този Дух, това Христово съзнание, ще ни води към правилно мислене и действия създаващи положителна карма, водеща до край на преражданията и последвало Възкресение-Възнесение.
Аз винаги се стремя да се огранича от егото си. Но тогава трябва да спра да пиша. И много пъти спирам, но за да изясня нещата почвам отново...Знаете ли каква борба ми струва да пиша тук. Все се заричам да е за последно...
Последна промяна от григор на 11 Мар 2010 19:01. Мненето е променяно общо 1 път
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Мнениеот Приятел » 11 Мар 2010 17:14

Григор имам този въпрос към теб...
Защо се стига до такива сложни тълкувания на Писанието в защита на кармата и прераждането а не го намираме ясно в самото него, в прав текст, черно на бяло?

Стига се дотам че се търсят други източници за да се допълни със смисъл библейския текст, нещо от което не съм сигурен, че има вопиюща нужда.

Например идеята ти за духа на Илия споходил Йоан, ще сам искрен с теб, че ми е напълно чужда.

Не става ли дума за духовни характеристики, съпътствали житейския път на Илия, който е имал близост с Бога, такава каквато малко хора са имали преди и след него? Такава каквато Йоан, прогласяващия Христа също е имал.
За човешки дух ли става дума или за Божия?

Когато се чете оригиналния еврейски текст с хора които имат посвещение от Бога в тази област, мажем да научим пълнотата на Божиите намерения, безкраен логичен и справедлив замисъл на Твореца.

Тогава отпада нуждата от прибавяне на човешки гирлянди и разхубавяване.

Благословения!
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
Аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Регистриран: 24 Юли 2009
Местоживеене: София
характер: Вярва с тези, които обичат.

Мнениеот григор » 11 Мар 2010 17:28

hard 2009 - цитат:
григор - цитат:Например библията никъде не казва, че земята е кръгла. Абсолютната убеденост на ранните християни в това, че земята е плоска е довело до доста спорове и гонения..Тяхната абсолютна убеденост в това е пример за духовно високомерие...

Да имаш да вземаш. Примера ти е неточен.

Исая 40:22 Онзи, Който седи над кръга на земята,
пред Когото жителите й са като скакалци,
Който простира небето като завеса
и го разпъва като шатър за живеене,

Тук под кръг се няма впредвид точно окръжност, а кълбо, елипса, защото еврейската дума означава точно това. От къде на къде се досети за първите християни, па ги обвини в лъжа,та ги изкара едва ли не виновни за всичко по-нататък. Моля те НЕ им преписвай чужди грехове.

Добре е,че си открила доказателство в библията, че земята е кръгла.И Чими ми прати такива. Това сега за всички е факт.Не твърдя, че познавам отлично бибилията.Примерът ми наистина не е правилен.С примера исках да обясня, какво е духовно високомерие. Имах предвид друго-позоваването на текстовете от „Псалми“ и „Еклисиаст“, които говорят за „твърдото“ и „установено“ положение на Земята и конфликтите на римокатолическата църква с Галилео Галилей относно това.Този пример сега надявам се да е разбран.А израза "да имаш да вземаш" е друг такъв пример...
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Мнениеот григор » 11 Мар 2010 17:39

Приятел - цитат:Григор имам този въпрос към теб...
Защо се стига до такива сложни тълкувания на Писанието в защита на кармата и прераждането а не го намираме ясно в самото него, в прав текст, черно на бяло?

Стига се дотам че се търсят други източници за да се допълни със смисъл библейския текст, нещо от което не съм сигурен, че има вопиюща нужда.

Например идеята ти за духа на Илия споходил Йоан, ще сам искрен с теб, че ми е напълно чужда.

Не става ли дума за духовни характеристики, съпътствали житейския път на Илия, който е имал близост с Бога, такава каквато малко хора са имали преди и след него? Такава каквато Йоан, прогласяващия Христа също е имал.
За човешки дух ли става дума или за Божия?

Когато се чете оригиналния еврейски текст с хора които имат посвещение от Бога в тази област, мажем да научим пълнотата на Божиите намерения, безкраен логичен и справедлив замисъл на Твореца.

Тогава отпада нуждата от прибавяне на човешки гирлянди и разхубавяване.

Благословения!

Кажи ми какъв друг източник ползвам, за да допълня библейския текст? Аз просто разсъждавам над него по свой начин...По начин който ми подсказва Духа, а не по начин по който ми казва например някой вманиачен пастор. Да, става дума за Духовни характеристики, за човек който не е бил отделен напълно от Бога. Разбира се, че за Божи дух става въпрос. Човешки дух няма. Ти можеш ли да си създадеш дух? Духът ни е даден от Бога. Това е вечната неумираща частица в нас, защото Бог не умира... Е, аз не мога да чета оригиналния еврейски текст. Задоволявам се с това което имам...
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Мнениеот григор » 11 Мар 2010 17:44

Разбира се има и зли духове (изгонвани от Христос). Това са духове служещи на сатана, който пък се е отделил от Бога, но и той съществува благодарение на Бога, и Бог ще реши до кога...И в това задържане за сега има също Божествен смисъл...
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Мнениеот Приятел » 11 Мар 2010 17:48

Защо пък непременно трябва е да е вманиечен пастора :) и не само пастора, ами и свещеника, и учителя, и дякона?

Прощавай ще се запозная по обстойно с представения от теб текст.
Аз с нетърпение очаквам отговор и на този си въпрос към теб: viewtopic.php?f=40&t=3010&start=60#p34582

Нямам готови фрази, които да противопоставям на твоите размишления, нито пък ми е по вкуса това. Време има - Господ е Който ще се прослави, дано ни даде мъдрост и разбирателство за да сме част от този процес :)
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
Аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Регистриран: 24 Юли 2009
Местоживеене: София
характер: Вярва с тези, които обичат.

Мнениеот григор » 11 Мар 2010 18:28

Господ Ииус Христос говори:

"Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега."
(Йоан 16:12)

"Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?"
(Йоан 3:12)

Въпросът ми е следния:

Защо това което Христос (Божия Син) не пожела да открие и изяви за небето на хората, "учители", извънземни и прочие, горещо желаят да направят това?
Те с по-голяма власт и авторитет ли са от Него, та непременно искат да го направят?

Не казвам, че не ни е интересно и скъпо всяко знание за Бога, но въпроса ме вълнува, вярвам не и само мен, като си говориме за Единение

Не пожела, защото хората не бяха готови да го приемат. Затова и го разпънаха на кръст. Защото "развращавал" народа.Защото не вярват в земните работи, а камо ли в небесните. Но също е казал, че няма нищо което да не остане неразкрито... Може би е дошло времето.А времето идва тогава, когато съзнанието на хората е готово за това-да мислим като Христос. Не всички "учители" (Христос казва, че Един е нашият учител) се водят в ученията си от Този учител.За да разбереш това, четейки техните учения , Твоят Учител трябва да е с теб за да ти казва, какво е истина или не.Но това се отнася и в пълна сила, как да се тълкува и библията.
Аватар
григор
Твърдост
Твърдост

Мнениеот chernobeleev » 11 Мар 2010 18:28

григор - цитат:Разбира се има и зли духове (изгонвани от Христос). Това са духове служещи на сатана, който пък се е отделил от Бога, но и той съществува благодарение на Бога, и Бог ще реши до кога...И в това задържане за сега има също Божествен смисъл...

Думата че Сатана се е отделил от Бога не е точна ,даже е леко кощунствена..Темата за кармата и преражданията е доста предъвквана,аз познавам хора които кибичат и хем вярват в Христос хем в космически разуми и акъли и естествено в прераждането..Резултата е че те са направили или правят една своя алхимична лаборатория, от която по принцип трябва да излезе ако не камъка на мъдростта и познанието, то поне нещо което да озлати дългите им лабораторни опитвания в сферата на Богопознанието и да рефлектира в посока нас обикновенните и прости вярващи...Да, ама съвсем не....Най големият подобен опит реализиран на живо в България е този на бившият методист и френолог Дънов ,а да и на Людмила Живкова..Опитите са правени по време на дълбока икономическа социална и политическа и най най духовна криза..За последната ,духовната криза е виновна най много БПЦ като най многобройна и силна християнска сила която е абдикирала от битката с поемането на отговорността и за пораженията и за изпадналият в духовна криза народ..Прераждането и кармизма е също бягство от отговорност във всички посоки за които може да се досетите .И това е страшно удобно-съдбата която Ти ми даде !Живота който ни е даден и в който включваме всякакви виновати и виновни които са предопределили и ..нашата вина..Естествено ние ще направим каквото можем, само че то вече не е свързано с нашите отношения днес и утре ,няма я великата и страшна конкретност на греха,на нашият грях и тежеста на покаянието се размива като греха ни..Така стигаме до най сладкият локум ,който в католицизма е представен като чистилище,нещо подобно е и при преражданията -ще се помъчим тук и там но накрая ни чака рая..А, ад ли ,той е тука ,а иначе го няма ,ето даже и в Библията ...е не пипайте Ада, защото той си е ваш ,поне докато стоите разкрачени между Библията и кармистичните пре ражданийца..А това че народа не бил готов и не отговарял на разни условия и категории е стара комунистическа песен,композирана от хора като Салиери които обясняват липсата си на гениалност ако не с жената ,змията или Бога с ...народа ,който интересно защо обича Моцарт,сигурно е прост и невежа,по същата причина няма да разбере и комунизма ,и да се надяваме няма да се подлъже по разни изотерично кармично преродени теории дяволски хитри наистина..
Аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Регистриран: 26 Яну 2009
църква: Неденоминационна църква

ПредишенСледващ

Отиди до ФОРУМ

Отиди до Всичкология

Кой е онлайн

Потребители разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 гости